کشف 65 قلم داروی قاچاق در خراسان شمالی طی سه ماه نخست سال
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه داروی قاچاق زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه بهویژه خانوادهها به شمار میرود گفت: در سهماهه نخست سال ۱۴۰۴، ۶۵ قلم داروی قاچاق کشف شد.

دکتر فخر زارعی در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه این موضوع زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه بهویژه خانوادهها به شمار میرود که باید با دقت بیشتری به آن توجه کرد، افزود: در این مدت 18 پرونده قاچاق دارو بررسی شده که تقریباً ۴۴ درصد این پروندهها مربوط به فروش دارو در سوپرمارکتها بوده است. مراکزی که بههیچوجه مجوز فروش دارو ندارند و این اقدام مستقیماً سلامت مصرفکنندگان را به خطر میاندازد.
وی تأکید کرد: مصرف داروهای قاچاق یا تقلبی میتواند منجر به عوارض بسیار خطرناک از جمله مسمومیت، نارسایی اندامها و حتی مرگ شود. این داروها معمولاً فاقد برچسب اصالت، تاریخ تولید معتبر و اطلاعات شفاف درباره مواد مؤثره هستند و استفاده از آنها ریسکهای غیرقابل جبرانی دارد.
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: برای شناسایی داروی اصل و قانونی، اولین نشانه مهم، برچسب اصالت و کد ۱۶ رقمی UID است که هر داروی مجاز باید داشته باشد. .ی ادامه داد: مصرفکنندگان میتوانند با استفاده از وبسایت سازمان غذا و دارو، اپلیکیشن TTAC یا پیامک، اصالت دارو را استعلام کنند. همچنین بستهبندی سالم، چاپ استاندارد و وجود بروشور فارسی معتبر از دیگر شاخصهای داروی قانونی هستند.
دکترفخرزارعی با بیان اینکه مهم است که مردم داروهای خود را فقط از داروخانه تهیه کنند و از خرید دارو از سوپرمارکتها، عطاریها ، فروشگاههای آنلاین غیرمعتبر خودداری نمایند؛ خاطرنشان کرد: چرا که این مکانها نه تنها مجوز ندارند بلکه هیچ تضمینی برای کیفیت و سلامت دارو وجود ندارد.
وی تاکید کرد: مشارکت آگاهانه و گزارش به موقع تخلفات از طریق شماره ۱۹۰ میتواند نقش مهمی در مقابله با قاچاق دارو و حفظ سلامت عمومی داشته باشد. دارو کالایی نیست که بتوان به راحتی از هر جایی تهیه کرد؛ سلامت ما و خانوادهمان ارزشمندترین دارایی است که باید با هوشیاری و اطلاعرسانی حفظ شود.
نظر دهید