طبخ کامل غذاهای مصرفی، مهمترین راه پیشگیری از بوتولیسم است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: سم بوتولیسم در غذاهای تهیه شده به صورت غیربهداشتی و غذاهای کنسروی ایجاد می شود و مهمترین راه پیشگیری از بوتولیسم طبخ کامل و مناسب غذاهای مصرفی است.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، دکتر افشین دلشاد درخصوص بیماری بوتولیسم اظهار کرد: این بیماری نادر از قوی ترین و مرگ بارترین مسمومیت های غذایی است که باعث فلج سیستم عصبی فرد می شود و عامل ایجادکننده این بیماری یک نوع باکتری به نام کلوستریدیوم بوتولینیوم است.
وی عنوان کرد: دو بینی، افتادگی پلک ها، صحبت های درهم و نامشخص، اشکال در بلع، خشکی دهان و ضعف شدید عضلانی و فلج کامل از علائم این بیماری است که بدون وجود تب و عدم تاثیر بر هوشیاری فرد بروز می کند.
دلشاد با اشاره به راه های شایع ابتلا به بوتولویسم گفت: براساس شواهد موجود، استفاده از مواد غذایی آلوده همچون انواع ماهی های کنسروی، کشک های غیر بهداشتی، کمپوت ها و کنسروها به ویژه انواع خانگی آن و حتی کمپوت و کنسروهای صنعتی و غذاهای محلی و سنتی از شایع ترین راه های ابتلاء به این بیماری در کشور است که مهمترین راه پیشگیری از بوتولیسم طبخ کامل و مناسب غذاهای مصرفی است.
وی عنوان کرد: سم بوتولیسم در غذاهای تهیه شده به صورت غیربهداشتی، غذاهای کنسروی و غذاهایی که در بیرون یخچال نگهداری می شوند، ایجاد می شود بنابراین با توجه به اینکه بوتولیسم در دمای 80 درجه جوش از بین می رود غذاهای مصرفی حداقل به مدت 10 دقیقه جوشانده شود.