پرهیز از تجمع و دورهمی در شب نشینی های پاییزی
مدیر سلامت و محیط کار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: از مردم انتظار به خصوص سالمندان انتظار داریم از تجمع و دورهمی در شب های سرد پاییزی به شدت خودداری کنند. به گزارش پایگاه خبری وبدا، مهندس « علیرضا نوروزیان » افزود: ویروس کرونا همچنان در کمین نشسته و بیشتر اوقات در جمع های خانوادگی که پروتکل هایی بهداشتی کمتر رعایت می شود اعضای خانواده را غافلگیر می کند. وی تصریح کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله ماسک زدن را باید تا پایان اپیدمی کرونا جدی بگیریم تا شاهد کاهش آمار مرگ و میرهای کرونایی باشیم. وی ادامه داد: در صورت عادی انگاری شرایط و کمرنگ شدن رعایت پروتکلها ممکن است دچار پیک جدید شویم که کنترل آن سخت تر می شود. وی تاکید کرد: برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باید از دورهمی و تجمعات پرهیز کنیم و در خانه ماندن را در اولویت قرار دهیم و فقط مواقع ضروری از خانه خارج شویم و هم چنین استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی را فراموش نکنیم. وی اضافه کرد: برخی از بیماران کرونایی در محیط های بسته و مسقف به راحتی به ویروس کرونا آلوده شده اند که با ایجاد تهویه مناسب بخش زیادی از این انتقال، قابل پیشگیری است. وی با اشاره به این که ویروس ها همراه با قطرات ریز تنفسی با بازدم افراد مبتلا به ویروس در هوا منتشر می شود، اظهار کرد: هنگام سرفه، عطسه و صحبت کردن این انتشار افزایش دارد و ناگفته نماند در فضای بسته تراکم ویروس بالا رفته و احتمال ابتلای افراد از فرد مبتلا به کرونا نیز به شدت بالا می رود. وی گفت: راه حل موثر برای پیشگیری از ابتلا به کرونا این است که درصورت امکان پنجرهها و در ها باز باشند تا گردش هوا یا تهویه با جا به جایی هوای داخل و بیرون صورت گیرد که در چنین شرایطی احتمال ابتلا به ویروس ها کمتر می شود. وی با اشاره به این که تاکنون چندین پیک کرونایی داشتهایم ،گفت: با واکسینهکردن بخش قابل توجهی از جامعه، میتوان کنترل بیماری و حتی می توان برای حدف محدودیتها امیدوار تر شد. وی تصریح کرد: برای پیشگیری از ابتلا به کرونا عقل و منطق حکم می کند همگی راهکار ساده و کمخطر استفاده از واکسن را در پیشگیری از مرگ و میرهای کرونایی انتخاب کنند و توجهی به برخی از شایعات در مورد بی اثر بودن واکسن کرونا نداشته باشند.
مورد مثبتی از ابتلا به سرخک و سرخجه در استان ثبت نشده است
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد:تاکنون مورد مثبتی از ابتلا به سرخک و سرخجه در استان ثبت نشده است.
اجرای طرح ملی غربالگری سلامت روان دانشجویان جدیدالورود علوم پزشکی استان
رئیس اداره مشاوره معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از اجرای طرح ملی غربالگری سلامت روان دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی در استان خبر داد.
شناسایی 14 هزار و 111 بیمار دیابتی در خراسان شمالی
مدیر گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: 14 هزار و 111 بیمار دیابتی در استان شناسایی شده اند اما انتظار می رود حدود 30 هزار نفر در استان مبتلا به این بیماری باشند.
وضعیت کرونا در شیروان نگران کننده است
اجرای طرح لکه گیری واکسیناسیون در مناطق شهری و روستایی، وضعیت نگران کننده شیروان در شیوع کرونا، و روند واکسیناسیون در استان از مهم ترین موارد مطرح شده توسط معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در جلسه تحلیلی کارشناسان وزارت بهداشت و درمان با معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه استان بود.
شاید شما هم دیابتی باشید!
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس گفت: تشنگی بیش از حد شناخته شده ترین علامت بیماری دیابت است
کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی در روزهای اخیر
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در بازدید از مرکز 16 ساعته امام علی (ع) بجنورد و مرکز واکسیناسیون مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد اعلام کرد: با توجه به واکسیناسیون گسترده در استان خوشبختانه آمار مرگ و میر بیماران کرونایی در استان که شاخص بسیار مهمی است ، کاهش یافته است .
ماسک از شدت ابتلا به کرونا میکاهد
مدیر سلامت و محیط کار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: استفاده از ماسک نه تنها مانع از انتقال بیماری کرونا از افراد آلوده به دیگران میشود، بلکه از شدت ابتلا به این بیماری هم می کاهد.به گزارش پایگاه خبری وبدا، مهندس «علیرضا نوروزیان» افزود: ویروس کرونا مانند خیلی از ویروس های دیگر از طریق تنفس به راحتی از فرد مبتلا یا ناقل به فردی دیگر منتقل می شود.
شرط ورود مربیان و دانش آموزان به مدارس
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، شرط ورود مربیان و دانش آموزان به مدارس را اعلام کرد.
آیا گلودردها و سرماخوردگی ها برای درمان به آنتی بیوتیک نیاز دارند؟
آیا گلودردها و سرماخوردگی ها برای درمان به آنتی بیوتیک نیاز دارند؟ مسئول واحد نظارت و پایش فراورده های سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص نکات مهمی را بیان کرد. دکتر «فخر زارعی» اعلام کرد: بیشتر گلودردها و سرماخوردگی ها در فصول مختلف سال به درمان با آنتی بیوتیک نیاز ندارند.به گزارش وبدا، وی افزود: مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از خطرات مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و نیز خوددرمانی است.وی با اشاره به این که عفونتی که ما به آن سرماخوردگی می گوییم عمدتاً ویروسی است و این عفونت ویروسی هم به درمان آنتی بیوتیک نیازی ندارد، ادامه داد: مصرف آنتی بیوتیک در بیماری ویروسی عفونت را درمان نمی کند، مانع از سرایت بیماری نمی شود و حال بیمار را بهتر نمی کند و ممکن است عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد و باعث افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی شود.