parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/03/27 - 06:23
  • - تعداد بازدید: 57
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zb4k
توصیه‌های یک روانشناس درباره افزایش تاب آوری در زمان بحران؛

از هم نپاشیم حتی وقتی شکسته‌ایم

رئیس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه وقتی شرایط بحرانی پیش می‌آید، خیلی‌ها تصور می‌کنند که آدم‌های قوی آن‌هایی هستند که هیچ‌وقت نمی‌ترسند، اشک نمی‌ریزند یا عقب نمی‌کشند؛ اما روان‌شناسی تصویر دقیق‌تری دارد، افزود: قوی‌ترین آدم‌ها کسانی هستند که تاب‌آورند. یعنی ممکن است بلرزند، زمین بخورند اما دوباره برمی‌گردند و دوباره شروع می‌کنند.

علیرضا نیکزاد در گفت و گو با وبدا با اشاره به اینکه در شرایط جنگی و بحران‌های جمعی، تاب‌آوری روانی برای دانشجویان علوم پزشکی حیاتی‌تر از همیشه است. خاطرنشان کرد: ما نه‌تنها در معرض اضطراب‌های عمومی هستیم، بلکه با مسئولیت‌هایی بزرگ‌تر مثل مراقبت از سلامت دیگران، آمادگی بالینی، امتحانات دشوار و گاهی درمان افراد مضطرب و نیازمند هم مواجه‌ایم. این یعنی دو برابر فشار. وی خاطرنشان کرد: اما خبر خوب این است که تاب‌آوری، ویژگی ذاتی نیست، بلکه مهارتی قابل یادگیری است و هر کسی می‌تواند آن را در خود پرورش دهد. وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان تاب آور بود نیز گفت: با گام‌های ساده اما مؤثر. ابتدا پذیرش واقعیت، نه انکار آن، روبه‌رو شدن با واقعیت سخت، شفاف و بدون فرار. احساسات دردناک با انکار از بین نمی‌روند، بلکه عمیق‌تر می‌شوند.

 

 وی با تاکید بر حفظ معنا و هدف، ادامه داد: تو فقط یک دانشجو نیستی، تو عضوی از جامعه درمان‌گر و انسانی متعهد به زندگی هستی. همین معنا، در بحران‌ها به منبع قدرت تو تبدیل می‌شود.

 

رئیس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: هیچ‌کس نباید در بحران تنها بماند. حتی یک مکالمه کوتاه با یک هم‌کلاسی، سطح تاب‌آوری را بالا می‌برد. پیوند، پادزهر اضطراب است.

 

 وی با یادآوری مراقبت از روان، اضافه کرد: خواب کافی، تغذیه سالم، فعالیت بدنی، تنفس آگاهانه، دعا، نوشتن، هنر، ارتباط با طبیعت، همه‌ی این‌ها سوخت روان‌اند، مخصوصاً در روزهای سخت.

 

 وی با بیان اینکه پیروزی‌های گذشته را یادآوری کنید، ادامه داد: این اولین بحران تو نیست. تو قبلاً هم در تاریکی راهت را پیدا کرده‌ای. یادآوری آن لحظات، قدرتت را بازمی‌گرداند.

 

 رئیس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، تاکید کرد: تاب‌آوری یعنی به خودت اجازه بدهی انسان باشی؛ نه بی‌نقص، اما مقاوم. یعنی حتی وقتی شکسته‌ای از هم نپاشی.

 

 نیکزاد تصریح کرد: در این مسیر، مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همراه شماست. اگر احساس کردید نیاز به شنیده‌شدن، حمایت حرفه‌ای یا فقط یک پناه موقت دارید، با ما در تماس باشید.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه,اطلاع رسانی در بحران
  • کد خبر : 55301
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید