مصرف لبنیات در تشکیل سنگ های کلیوی موثر نیست
تشکیل سنگ های کلیوی به مصرف لبنیات ارتباطی نداشته و مصرف لبنیات در حد طبیعی هیچ نوع ممنوعیتی ندارد.
به گزارش پایگاه خبری وب دا ، عضو هیئت علمی دانشگاه و پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت : متاسفانه برخی افراد به اشتباه تصور می کنند با مصرف لبنیات به سنگ های کلیوی دچار می شوند ، این در حالی است که اگر مصرف لبنیات محدود شود درصد ابتلا به سنگ های کلیوی افزایش می یابد.
دکتر « رامین حقیقی » افزود : به دلیل آن که ترکیبات سنگ های کلیوی از جنس اگزالات کلسیم است ، افراد به اشتباه فکر می کنند مصرف لبنیات که حاوی کلسیم است باعث تشکیل سنگ هایی از جنس اگزالات کلسیم می شود .
وی با بیان این که فاکتورهای متعددی در بروز سنگ دخیل است ، تصریح کرد : نوع آب و هوا ،بعضی مشاغل ،مصرف کم مایعات ، مصرف نمک و پروتئین زیاد و همچنین استفاده از انواع نوشابه های گازدار در بروز سنگ های کلیوی موثراست .
وی اظهار داشت : البته توارث ،محیط و نوع تغذیه هم در بروز سنگ های کلیوی از نوع اگزالات کلسیم موثر است .
وی عنوان کرد : دو سوم سنگ ها حاوی کریستال کلسیم هستند و مصرف لبنیات در حد طبیعی هیچ نوع ممنوعیتی ندارد اما مصرف مکمل های کلسیم باید با مشاوره پزشک باشد .
وی شیوع ابتلا به سنگ های کلیوی را در مردان بیشتر از زنان اعلام و خاطرنشان کرد : مصرف مایعات کافی (8 لیوان در روز ) و جدی گرفتن علایم کلیوی نظیر تغییر رنگ و دفع ادرار ، دردهای مبهم پهلو و توجه به علایم غیر معمول در پیشگیری از اختلالات کلیوی شدید موثر است.