برخورداری بیش از 17 هزار نفر از مهارتهای فرزندپروری در دانشگاه
مدیر گروه سلامت روان اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه در 9 ماه سال جاری 1403، کارگاههای آموزشی مهارتهای فرزندپروری به طور رایگان برای والدین در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه برگزارشده است، گفت: در این کارگاهها، تعداد 17 هزار و 400 نفر از والدین در استان شرکت کرده و از آموزشهای ارائه شده بهرهمند شدند.

دکتر سیده ریحانه رضوانی در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه این برنامه با همکاری روانشناسان مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی برگزار شد و برای والدین فرصتی فراهم آورد تا مهارتهای جدیدی را در زمینه تربیت فرزندان کسب کنند، خاطرنشان کرد: در این کارگاهها، روانشناسان به والدین مهارتهای مؤثر در تربیت فرزندان را آموزش داده و نحوه ایجاد ارتباط مثبت و مؤثر با کودکان را مورد بررسی قرار دادند.
وی یادآوری کرد: مهارت فرزندپروری نقش بسیار مهمی در تربیت فرزندان و بهبود سلامت روانی آنها دارد. والدین با کسب این مهارتها میتوانند ارتباط بهتری با فرزندان خود داشته باشند و برآورده کردن نیازهای آنها را به شکلی مؤثرتر انجام دهند.
وی ادامه داد: ایجاد یک رابطه مثبت با کودک، بخش مهمی از وظیفه والدین است، این به معنای ایجاد یک محیط امن و دوستداشتنی است که در آن والد، رفتار مثبت کودک را تأیید و تشویق کند.
وی همچنین افزود: والدین میتوانند با صرف زمان بیشتر برای تعامل با فرزند خود، گوش دادن به او و شرکت در فعالیتهایی که هر دو از آنها لذت میبرند، روابط بهتری با فرزندان خود برقرار کنند. در این تعاملات، خودداری از دستوردادن یا انتقاد کردن و نشان دادن مهربانی و عشق به کودک از اولویتهای مهم است.
دکتر رضوانی تأکید کرد: توسعه مهارتهای فرزندپروری مؤثر میتواند ویژگیهای مثبتی مانند همدلی، صداقت، خویشتنداری، اعتماد به نفس، مهربانی، همکاری و شادی را در کودکان تقویت کند. علاوه بر این، میتواند حس کنجکاوی و انگیزه فکری را نیز در کودکان تقویت کند و باعث رشد شخصیتی آنها شود.
او اشاره کرد: این مهارتها نه تنها برای سلامت روانی کودک مفید است، بلکه موجب افزایش رضایت والدین از زندگی و احساس شادی بیشتر در کودکان میشود. کودکان با تربیت درست، عزتنفس بالاتری دارند و میتوانند از اشتباهات خود درس بگیرند و به فردی مستقل و موفق تبدیل شوند.
نظر دهید