parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/04 - 08:03
  • - تعداد بازدید: 20
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z4mk

پزشک خانواده، خط مقدم پیشگیری از بیماری‌های مزمن

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت نقش پزشک خانواده در پیشگیری از بیماری ها، گفت: پزشک خانواده فقط مسئول درمان نیست، بلکه با شناسایی زودهنگام عوامل خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، چاقی، اختلالات روانی و ...، نقش کلیدی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و هزینه‌بر ایفا می‌کند.

دکتر افشین دلشاد روز چهارشنبه 4 تیرماه 1404 در گفت و گو با وبدا، افزود: نظام ارجاع و پزشک خانواده امروزه، نقش خود را از صرفاً درمان به پیشگیری گسترده‌تر کرده‌، به‌طوری‌که پزشکان خانواده با شناسایی زودهنگام عوامل خطر مانند چاقی، فشار خون، قند خون بالا و اختلالات خلقی، می توانند از بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن و پرهزینه مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سکته جلوگیری کنند.

 

وی ادامه داد: این رویکرد که بر اساس مراقبت‌های مستمر و پرونده الکترونیک سلامت انجام می‌شود، باعث می شود بیماری های غیرواگیر و بحران های مرتبط با سلامت، کنترل و مدیریت شوند.

 

این مسئول عنوان کرد: در مراکز خدمات جامع سلامت، تیم سلامت متشکل از پزشک خانواده، ماما، دندانپزشکی ، آمایشگاه روانشناس، تغذیه و آزمایشگاه و سایر نیروهای بهداشتی با جمعیت تحت پوشش خود در تماس مداوم هستند و بر اساس معاینات دوره‌ای، آموزش‌های خودمراقبتی و پیگیری نتایج آزمایش‌ها، برنامه‌های فردی و خانوادگی برای پیشگیری از بیماری‌ها تدوین می‌کنند. این اقدامات به‌ویژه در مناطق محروم و کم‌برخوردار موجب کاهش مراجعات به بیمارستان‌ها و کاهش هزینه‌های درمان شده است.

 

معاون بهداشت با بیان اینکه هر هزینه ای که در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع نظام پزشک خانواده صرف پیشگیری می‌شود، چندین برابر آن از هزینه‌های درمانی می‌کاهد. یادآوری کرد: آینده سلامت کشور، در گرو تقویت جایگاه پزشک خانواده به‌عنوان سنگ‌بنای نظام ارجاع و نگهبان خط مقدم پیشگیری است. 

 

  • گروه خبری : اخبار ویژه دانشگاه,آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 55408

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید