parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • // - 01:15
  • - تعداد بازدید: 45
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZRX8

غربالگری تیروئید 2500 نوزاد در شیروان

کارشناس برنامه هیپو تیروئید نوزادان مرکز بهداشت و درمان شهرستان شیروان گفت: در سال گذشته بیش از 2500 نوزاد در این شهرستان تحت غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان قرار گرفته که 3 نوزاد و کودک مبتلا به بیماری شناسائی و تحت درمان قرار گرفته اند.

به گزارش وبدا، سمیه داب با اشاره به 4-10 خرداد که هفته اطلاع رسانی و روز جهانی تیروئید نامگذاری شده است، افزود: برنامه غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان از سال 1384 در سیستم بهداشتی کشور ادغام و اجرائی شد.



داب با بیان اینکه از ابتدای امسال بیش از 450 نوزاد در این شهرستان غربالگری شده اند، افزود: کم کاری تیروئید در نوزادان یکی از بیماری های مهم است که می تواند در سیستم عصبی و رشد مغز نوزادان اثر بگذارد و تاخیر در درمان کم کاری تیروئید نوزادان باعث کاهش سطح IQ شده و در صورتی که کم کاری دیر تشخیص داده شود و این نوزادان درمان نشوند منجر به عقب ماندگی ذهنی درآنها می شود.



وی با بیان اینکه بهترین زمان درمان این بیماری روزهای اول تولد، به خصوص تا 4 هفتگی می باشد، عنوان داشت: در برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید، نمونه گیری از پاشنه پا در 5-3 روز بعد از تولد انجام می شود.



وی افزود:در صورت مشكوک بودن، نوزاد بطور فوری فراخوان و برای انجام آزمایش تائید تشخیص به آزمایشگاه های منتخب شهرستانی راهنمائی میشود . در صورت تشخیص بیماری ، درمان در اسرع وقت شروع می شود.



داب گفت: کم کاری تیروئید بر اثر کمبود ترشح هورمون های تیروئید، ممکن است از بدو تولد یا در هر زمانی پس از تولد ایجاد شود که با توجه به اینکه تکامل طبیعی مغز وابسته به هورمون های تیروئید است لزوم تشخیص به موقع این بیماری بسیار اهمیت دارد.



وی با بیان اینکه این بیماری به ندرت در بدو تولد دارای علامت است خاطرنشان کرد: در صورت تشخیص به موقع می توان از عوارض برگشت ناپذیر و غیرقابل جبران آن جلوگیری کرد.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 8428
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید