سلامت غذایی زیر ذرهبین بازرسان غذا و دارو؛
تشکیل ۱۲ پرونده تخلف از 151 بازرسی
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از انجام 151 مورد بازرسی تخصصی در حوزه فرآوردههای غذایی در سهماهه نخست سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این بازرسیها با هدف تضمین سلامت و ایمنی مواد غذایی در سطح مراکز تولید، عرضه و توزیع انجام شدهاند و تمرکز ویژهای بر رعایت استانداردهای بهداشتی و کیفیت فرآوردهها داشتهاند.
دکتر امیر امانی در گفت و گو با وبدا با اشاره به نمونهبرداری از محصولات مختلف افزود: در این مدت، 69 نمونه از مواد غذایی از سطح بازار جمعآوری و برای بررسیهای آزمایشگاهی ارسال شده است. از این تعداد، ۹ مورد عدم انطباق با استانداردهای سلامت و ایمنی شناسایی شد که اقدامات قانونی لازم در مورد آنها انجام شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین از تشکیل ۱۲ پرونده تخلف به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی یا عرضه محصولات غیرمجاز خبر داد و گفت: این تخلفات عمدتاً در زمینه تقلب، برچسبگذاری نادرست و عدم رعایت شرایط نگهداری فرآوردههای غذایی ثبت شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه اولویت اول این معاونت آموزش و پیشگیری از تخلف است، بر نقش مشارکت مردمی در ارتقای سلامت فرآوردههای غذایی تأکید کرد و افزود: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی یا موارد مشکوک در زمینه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ وزارت بهداشت، گزارشها و شکایات خود را ثبت کنند. این سامانه بهصورت شبانهروزی فعال است و پل ارتباطی مؤثری میان مردم و نظام سلامت برای صیانت از ایمنی غذایی بهشمار میرود.