توصیههای حیاتی تغذیهای برای حفظ سلامت جسمانی و روانی؛
تاکید بر مصرف مواد غذایی سالم، مغذی و متعادل
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت حفظ سلامت جسمانی و روانی جامعه، بر رعایت یک رژیم غذایی سالم، متعادل و متشکل از میزان مناسب انرژی، پروتئین و مواد مغذی تاکید کرد و بیان کرد: برای تامین انرژی مورد نیاز بدن، مصرف کافی و متعادل نان و غلات (مانند انواع نان، برنج، ماکارانی) بویژه از نوع سبوسدار، حبوبات، میوهها و سبزیجات توصیه میشود.

دکتر سنگسفیدی، در گفت و گو با وبدا عنوان کرد: کاهش فعالیت بدنی در برخی افراد ممکن است منجر به دریافت انرژی بیش از نیاز و درنتیجه افزایش وزن ناخواسته شود؛ بنابراین، مصرف انرژی باید متناسب با سطح فعالیت روزانه فرد باشد.
وی با تاکید بر نقش حیاتی پروتئین در حفظ توده عضلانی و سلامت بدن ادامه داد: مصرف کافی و متعادل پروتئین از منابع حیوانی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و همچنین منابع گیاهی نظیر حبوبات مختلف ضروری است. در شرایط خاص، منابع پروتئینی با ماندگاری بالاتر همچون انواع کنسروها، حبوبات، مغزها و آجیل می تواند انتخاب مناسب تری باشد. وی افزود: میوهها و سبزیجات تازه تامینکننده فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند که می توانند گزینه عالی برای میان وعده سالم باشند و در حفظ و ارتقای سلامت جسمانی و روانی نیز کمک کننده هستند.
این متخصص همچنین توصیه کرد: مصرف تنقلات و مواد غذایی پرکالری، پرنمک و پرقند مانند چیپس، پفک، نوشابه ها و نوشیدنی های صنعتی و شیرین، شیرینی ها، غذاهای فرآوریشده و فست فودها را به حداقل برسانید تا سلامت خود و خانواده را حفظ نمایید.
دکتر سنگسفیدی به اهمیت شیر و لبنیات نیز اشاره کرد و افزود: مصرف شیر و لبنیات کم چرب به دلیل داشتن پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می تواند به ارتقای سلامت جسمانی و روانی کمک کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با جدیت توصیه کرد: با مدیریت هوشمندانه مصرف منابع غذایی، انتخاب مناسب مواد غذایی سالم و مغذی و همچنین رعایت اعتدال در مصرف، سلامت جسمانی و روانی خود و خانواده تضمین میشود.
نظر دهید