parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1403/10/09 - 07:57
  • - تعداد بازدید: 171
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZxN3
متخصص قلب و عروق مطرح کرد:

نکات مهم و کمتر شناخته‌شده درباره فشار خون

متخصص قلب و عروق در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه یکی از بیماری‌های قلبی-عروقی رایج که عموم مردم ممکن است به آن دچار شوند، فشار خون بالا (Hypertension) است، گفت : این بیماری به عنوان بیماری خاموش معروف است و موارد مهم و کمتر شناخته شده ای دارد که لازم است عموم با آن ها آشنا شوند.

دکتر آیدا طیبی روز یکشنبه 9 دی 1403 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه فشار خون فقط مختص افراد مسن نیست، افزود: برخلاف تصور رایج، فشار خون بالا فقط مختص سالمندان نیست، بسیاری از جوانان به دلیل استرس، سبک زندگی ناسالمTمصرف غذاهای فرآوری‌شده، بیماری های کلیوی و ژنتیک به آن مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه فشار خون بالا ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد، خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد حتی با فشار خون بسیار بالا، علائمی مانند سردرد یا سرگیجه ندارند، این بیماری به همین دلیل قاتل خاموش نامیده می‌شود و فقط با اندازه‌گیری مرتب فشار خون قابل تشخیص است.

وی با تاکید بر این که فشار خون شبانه هم بسیار مهم است، عنوان کرد: فشار خون باید در شب به‌طور طبیعی کاهش یابد، اگر فشار خون در طول شب کاهش نیابد یا حتی افزایش یابد، این می‌تواند نشانه مشکلات جدی مانند آپنه خواب یا خطرات بالاتر بیماری قلبی باشد.

این متخصص اضافه کرد: کنترل نکردن فشار خون می‌تواند به شبکیه چشم آسیب برساند (رتینوپاتی هیپرتانسیو) یا منجر به نارسایی کلیوی شود، حتی اگر فرد هنوز مشکلات قلبی واضح نداشته باشد.

دکتر طیبی، مصرف زیاد نمک پنهان در غذاها را از عوامل موثر از افزایش فشار خون ذکر و بیان کرد: بسیاری از غذاهای فرآوری ‌شده، نان، سس‌ها و غذاهای آماده حاوی مقدار زیادی نمک هستند که ممکن است حتی بدون مصرف نمک اضافه، فشار خون را افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه فشار خون بالا به عروق آسیب می‌رساند، خاطرنشان کرد: این بیماری باعث سخت و باریک شدن عروق (تصلب شراین) می‌شود، که خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه ورزش حتی در افراد با فشار خون بالا ایمن است، عنوان کرد: انجام ورزش‌های منظم مانند پیاده‌روی، شنا یا دوچرخه‌سواری می‌تواند فشار خون را کاهش دهد، به شرطی که شدت آن مناسب باشد و پزشک تایید کرده باشد.

دکتر طیبی همچنین با بیان اینکه فشار خون در طول روز متغیر است، افزود: طبیعی است که فشار خون در زمان‌های مختلف روز تغییر کند. فشار خون صبح‌ها معمولاً بالاتر است، بنابراین اندازه‌گیری آن در زمان‌های مختلف اهمیت دارد.

وی مصرف مکمل ها را مضر دانست و گفت: برخی از مکمل‌ها یا داروهای بدون نسخه، مانند داروهای سرماخوردگی یا ضد دردها، ممکن است فشار خون را افزایش دهند، همیشه قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.

این پزشک متخصص در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خواب ناکافی یا بی‌کیفیت می‌تواند تأثیر مستقیم بر افزایش فشار خون داشته باشد. بهداشت خواب نقش کلیدی در مدیریت فشار خون دارد.

دکتر طیبی یادآوری کرد: اندازه‌گیری فشار خون در خانه به‌ طور منظم و مشورت با پزشک متخصص می‌تواند از عوارض جدی این بیماری پیشگیری کند، همچنین تغییر سبک زندگی (کاهش وزن، ورزش و تغذیه سالم) در کنار مصرف داروهای تجویزشده بسیار مؤثر است.

وی به شیوه درست سنجش فشار خون نیز اشاره و عنوان کرد: قبل از اندازی گیری فشار خون فرد نباید کافئین مصرف کرده باشد، 15 دقیقه قبل نشسته باشند و فشار از هر دو دست گرفته شود.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 51218
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید